måndag 21 februari 2011

Funderar...

Läste en intressant kommentar inne hos Heffler idag.

"jag är lite nyfiken på varför du har valt att vara ytlig och inte gå in på politik,religion,jämställdhet m.m! Jag har valt ett anonymt koncept så jag är lite nyfiken på din anledning?"

Först tänkte jag inte så mycket det. Läste och sen skrev jag min egen kommentar. Men efter stund började jag fundera lite. Jag undrar faktiskt varför man måste skriva om politik, religion, jämställdhet osv.. Finns väl otroligt mycket annat i livet än just dessa saker.

Frågan ställs på det viset som att det är något bloggre måste skriva om?! Tycker jag verkligen inte. Ser inte varför alla bloggare måste skriva om såna saker. Man skriver om det som passar en själv punkt slut. Måste det finnas en anledning att inte skriva långa tunga djupa texter om politik. I så fall är min anledning att det är så förbannat trist. Jag har massa åsikter. Jag vädrar dom när det passar mig. Kan prata politik i timmar med rätt människor. Är man ytlig i sitt bloggande om inte skriver om vissa saker?

Kanske bara jag som tänker så här men nåja dagens tanke blev det. Nu skall jag kurerar mitt huvud som bankar. Hoppas ni haft en fin dag!

10 kommentarer:

Liw sa...

ähh, vadå ytligt. Nu har inte jag läst så mycket i bloggen du länkar till men oftast så delar man ju med sig av sitt liv och det är väl inte ytligt? Iaf inte om man gör det på ett vuxet sätt och inte ja ba hade de här kläderna och hon ba sa ba... ja du fattar ;-)

kram fina!

Tess sa...

Man väljer ju själv innehållet i sin blogg. Jag tycker inte det finns någon måste-lista för bloggare. Fast jag blir väldigt trött på att det mesta man ser när man skummar bloggar är "dagens outfit". Visst, nån gång ibland kanske, men VARJE dag?

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag skriver själv enbart om mina vovvar och livet däromkring, och ytterst sällan som stora ämnen som jämställdhet och religion.

För mig är bloggen personlig, och jag utelämnar därför medvetet många ämnen såvida dem inte blir skrämmande aktuella i mitt liv!

Ha en fin dag!

eva sa...

Men hallå vad dumt!
Vill man läsa sådana bloggar så är det väl bara att leta på dom. Det finns massor!
Själv skulle jag aldrig vilja skriva annat än det som faller mig in för stunden. Det är ju MIN blogg. Om jag skulle skriva för att locka fler läsare så skulle det inte vara hälften så roligt som det är att ha läsare som läser min blogg precis som den är även om det är färre som gör det.

Linda sa...

@Liw Alltså för mig är det mer ytligt med anonym blogg med starka åsikter om allt som inte har med bloggaren själv att göra. Kan vara tunga saker men det är inte mindre ytligt för det.

En personlig blogg blir aldrig ytlig i mina ögon. Att få en inblick i en annan persons liv är underbart oavsett hur personen väljer att dela med sig. Jag är inte den nyfikna typen men gillar personliga bloggar!

Linda sa...

@Tess: Nä jag trodde inte det fanns en sån lista men vad vet jag.
Dock läser jag inga bloggar som inte är personliga. Gillar inte alla temainriktade bloggar dom är så trista!

Linda sa...

@ || mannen som kan prata om hundar ||: Ja precis. Jag tar upp saker mellan varven när det är något jag känner lite extra för. Annars handlar min blogg om?! Ja vad handlar den om *S* Ja vilket som tycker jag folk får skriva vad dom vill och behöver inte ha en anledning till detta.

Linda sa...

@Eva: Helt med dig där Eva! Jag gillar om gillar det jag skriver. Jag behöver inte bli sveriges största och säkert mest trista blogg. Vill inte bara ha besökare vill ha läsare. Har skapat relationer med mina läsare vilket jag värdesätter högt. Mina vänner online betyder mkt för mig :)

Georg Hendrix sa...

Jag startade min blogg för att hålla kontakt med en kompis. Det gick inte bra, men jag gillade att blogga.

Då mitt största intresse är musik skrev jag mycket om det, men som en gammal kurskamrat sa. "Det är inte kul att prata om musik". Det är inte kul att skriva om det heller. Lyssna på musik, gå på konserter det är kul. Dessutom är det väldigt svårt att förmedla det man känner av musik till ord.

Sen försökte jag skriva om lite olika saker som skulle dra mer läsare, men det blir tråkigt. Det skadar det personliga intresset för blogggen och således blir inläggen mindre intressanta.

Idag skriver jag det som faller mig in. Lite musik, filmrecensioner, lite fjantiga bilder, några mer djupa inlägg, inlägg dedikerande till någon eller något. Anything goes! Vilket dessutom gör det roligare att skriva. Man känner att man vill skriva, inte att man "måste".

Det är svårare att nå en konstant arme av läsare, då alla antagligen tycker några inlägg bara är dravvel, men det är mitt dravvel :D

Johanna sa...

All media handlar om just dessa bitar så man är trött på det att man inte orkar blogga om det också. Sen är det ofta så delade meningar om det att det inte går blogga om det, för alla har inte förmånga och kunna diskutera.